Chokladbräck med nötter och frukt

I dessa chokladbräck varvas krämig choklad med krispiga nötter och söta, torkade frukter.

Chokladbräck med nötter och torkad frukt.

Ingredienser
Näringsvärdeper bit
Energi99,8 kcal
Protein2,1 g
Kolhydrater7,9 g
Fett6,6 g
Fibrer0,5 g
10 bitar
100 g mörk choklad
0,5 dl cashewnötter
0,5 dl pistaschnötter
1 dl torkad frukt (t.ex. aprikoser, tranbär, gojibär)

Tillredning:

Smält chokladen över ett vattenbad.

Hacka nötterna fint och blanda ner i den smälta chokladen.

Häll blandningen på en skärbräda, i en form eller på ett bakplåtspapper och ställ in i kylen för att stelna. Låt gärna stå över natten. Skär chokladen i mindre bitar och förvara i kylen tills det är dags att servera.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost