Chiaproteinfluff i vaniljsmak

Proteinfluff med chiafrön
Chia är känt som det lilla fröet med superkrafter! Tillaga en fluffig och tungkittlande succé som kan serveras som dessert eller varför inte en nyttig mellanmålsdröm, rik på både protein, fiber och nyttiga fettsyror.

Ingredienser till 1 glas

Topping

1 dl yoghurt
1 dl lättkvarg
2 msk chiafrön
0,5 skopa vassleprotein i vaniljsmak
Sötning efter smak (ex stevia strö, sukrin, agave sirap mm)
En nypa äkta vaniljpulver
0,5 dl äggvita
Kakao nibs, torkad frukt, puffar, nötsmör, mm.

Gör så här:

1. Rör ihop chiafrön, kvarg, yoghurt och protein till en slät smet i en bunke. Låt stå i kylen i minst en halvtimma.

2. Ta fram en elvisp och vispa smeten ett tag så att den får en fluffigare och luftigare konsistens.

3. Smaka av smeten och tillsätt vaniljpulver och eventuellt sötning efter smak.

4. Vispa äggvitan till ett hårt fluff (inte stenhårt).

5. Vänd försiktigt ner smeten i äggvitan (lättast med en slickepott) och rör försiktigt om (behöver inte vara helt blandat) så att ”fluffigheten” inte försvinner.

6. Servera direkt och toppa med massa gott, t.ex. kakao nibs, torkad frukt, puffar, nötsmör, mm.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Svensk Hälsokost