Carbonara med hampaspagetti

Pasta Carbonara

En sundare carbonara med kalkonbacon och hampaspagetti! Hampaspagetti ger dig en komplett proteinkälla som består av alla de åtta essentiella aminosyrorna. Du får också i dig essentiella fettsyror som Omega 3 och 6 samt vitaminer och mineraler.

Ingredienser:

100g tärnad kalkonbacon

20g hackad lök

1 hackad vitlöksklyfta

1 ägg

1/2 dl Milda mini mat 7 %

10g riven parmesanost

50g hampaspagetti

Kokosfett

Malen svartpeppar

Örtsalt

Gör så här

Koka pastan i saltat vatten i 6 minuter. Medan pastan kokar stek löken, vitlöken och kalkonbacon i kokosfett i ca 6 minuter tills baconet blivit knaprigt. 

Blanda ägg, mini mat och hälften av parmesanosten i en skål. Sila pastan och häll det i skålen tillsammans med baconet. Rör om och krydda med malen svartpeppar och örtsalt. Toppa med resten av parmesanosten. 

Näringsvärde per portion

Energi264,5 kcal
Protein17,7 g
Fett13 g
Kolhydrater18,6 g

Rekommenderade produkter

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Matbloggstoppen
Skriven av Jonas Andersson